رشد و گسترش مسیحیت در افغانستان در سایه تهدیدات اسلامگرایان

ساخت وبلاگ

دید منفی اجتماع و سوء ظن هایی که نسبت به فعالیت های مسیحی در افغانستان وجود دارد سبب شده است که افراد و گروه های مسیحی از جمله نوکیشانی که از زمینه اسلامی می آیند مورد هدف حملات واقع شوند.

آژانس خبری مسیحیان ایران « محبت نیوز» -مساله ی ترویج مسیحیت در ده سال گذشته در افغانستان مساله ای حساس و پیچیده ای شده است. مسیحیان افغان هدف حملات روزانه مسلمانان هستند. مسلمانانی که اغلب قوانین شریعت اسلامی را علیه مسیحیان به کار می بندند تا اتهامات کفر گویی به آنها نسبت دهند.

رشد و گسترش مسیحیت در کشور افغانستان به گونه ایی است که روحانیون افغان آن را برای خود به مثابه تهدید می پندارند به گونه ایی که  بر طبق خبرهای منتشره از سوی خبرگزاری ها، روحانیون افغان به دولت آن کشور در مورد نفوذ آیین مسیحیت در افغانستان هشدار داده بودند. شورای اسلامی افعانستان که مرکب از روحانیون و طلاب از سراسر آن کشور می باشد چندی پیش به حامد کرزای رییس جمهوری، در مورد ورود امدادگران و مبلغان مسیحی به افغانستان و احتمال به مسیحیت گرویدن جامعه افغانستان تذکر دادند.

در خرداد ماه سال 1390 «حنیف اتمر» وزیر امور داخله با حضور در مجلس نمایندگان از برخی فعالیت ها در زمینه تبلیغ مسیحیت خبر داد و گفت شواهدی به دست آمده که حاکی از تبلیغات مسیحیت در کشور است. او افزود که امکان دارد فعالیت ها در این زمینه «دامنه دار» باشد.

این رویداد زمانی آغاز شد که  یک تلویزیون خصوصی در کابل گزارش داد که شماری از افغانها به مسیحیت گرویدند و تصاویری از مسیحیان افغان را نشان می داد که در حال دعا کردن و انجام مراسم غسل تعمید بودند . این تلویزیون همچنین مدعی شد که برخی سازمانهای غیردولتی خارجی در کار تبلیغ مسیحیت دست دارند. این موضوع نگرانی و خشم اعضای مجلس را نیز برانگیخت. همچنین شماری از اعضای مجلس خواستار پیدا کردن عاملان «انتشار» مسیحیت در افغانستان و محاکمه آنها بر اساس اصول اسلامی شدند.

 

به آتش کشیدن صلیب توسط افغانهای خشمگین

 

بر اساس این اصول و نظام قضايی افغانستان که بخش اعظم آن بر اساس قوانين مذهبی بنا نهاده شده است مجازات مسلمانی که دینی غیر از اسلام اختیار کند، «اعدام» است.

 

پس از آن نیز صدها تن از دانشجويان، استادان و علمای افغان ، در اعتراض به تبليغ و گسترش مسيحيت در ولایت كاپيسا ( در شرق افغانستان ) تجمع اعتراض‌ آميز بر گزار کردند . معترضان از دولت کابل خواستند با كسانی كه مسيحيت را در كشور تبليغ و مسلمانان را گمراه می‌ كنند ، برخورد کند .

حامد كرزی همچنین با تقبيح عملكرد برخی از موسسات خارجی در زمينه ترويج دين مسيحيت در ميان جوانان افغانستان ، بر برخورد با اين موسسات تاکيد کرد .

برخی رسانه های داخلی افغانستان نیز بر عدم قاطعیت در برخورد قوه ی قضائیه افغانستان  در مجازات افغان های مسیحی شده ( افراد مرتد ) را دلیل روی آوردن جوانان به مسیحیت دانستند . و  نوشته اند : اگر براستی احکام مقدس اسلام برای افراد چون عبد الرحمان و امین موسوی و … اجرا می شد دیگر کسی هوای مسیحی شدن بسرش نمیزد.

کشتن شخص مرتد یکی از مسایل بحث بر انگیزی است که در سالهای اخیر به مطبوعات افغانستان نیز راه یافته است

تهدید نسبت به مسیحیان افغان را نباید بی اهمیت دانست. تغییر دین در افغانستان به مثابه جرمی با مجازات اعدام دانسته می شود و به همین دلیل مسیحیان افغان بطور مداوم مورد حمله اسلامگرایان تندرو و دولت هستند. در تیر ماه سال 1390 ویدئویی انتشار یافت که بریده شدن سر یک مسیحی افغان منتشر شد که اسلامگرایان در آن ویدئو به نقل از پیامبر اسلام می گفتند که «هرکه دینش را عوض کند باید کشته شود.»

– برخورد تندروهای اسلامی با مسیحیان در افغانستان

– در ماه آگوست 2001 بیست و چهار نفر از مبلغان مسیحی که در موسسات کمک های انسان دوستانه خدمت می کردند، از سوی دولت افغانستان بازداشت شدند که در نوامبر همان سال بنا به درخواست جامعه بین المللی آزاد شدند.

– بازداشت و محاکمه «عبدالرحمان» شهروند مسيحی افغان یکی از جنجالی‌ترین موارد برخورد با گروندگان به مسیحیت در افغانستان بوده‌است. در فوریه 2006 بعد از اینکه شخصی بنام عبد الرحمان مسیحی بودنش افشا شد ، توسط پلیس بازداشت و در دادگاه  به اتهام ارتداد با مجازات اعدام مواجه شد، سپس از سوی مقامات افغانستان اعلام شد که وی به دليل «ناراحتی روانی» از بازداشت موقت آزاد شده است . عبدالرحمان مجبور به خروج از کشور و سپس به ايتاليا پناهنده شد.

– در جولای 2008 بیست و سه نفر از افراد تبعه ی کشور کره جنوبی از سوی عناصر وابسته به گروه طالبان دستگیر شدند که دو نفر از انان قبل از مذاکره با این کشور کشته شدند و بقیه انان در عوض پول آزاد شدند.

– در سپتامبر 2008 علمای جاغوری یک معلم دینی بنام «امین موسوی» را که گفته شده مسیحیت را تبلیغ می کرد دستگیر و وی را بجرم ارتداد محکوم به مرگ کردند. اما وی سپس آزاد و از کشور خارج شد.

– در 31 می 2010 – «سعید موسی» 45 ساله از شهروندان مسیحی که معلول و یک پای او نیز مصنوعی است به اتهام ایمان به مسیحیت بازداشت شد .

 – در 21 اکتبر 2010 «شعیب اسدالله» بخاطر دادن یک انجیل به شخصی که بعدن او را به مقامات لو داد ، زندانی شد.

به یقین سازمانها و مراکزی که در ارتباط مستقیم با مسیحیان افغان به خدمت مشغول هستند فهرست کامل و جامع تری از مصائب و جفاهای مسیحیان افغانستان را برای انتشار در اختیار دارند که محبت نیوز فقط به ذکر برخی از این افراد به عنوان نمونه اشاره کرده  است.

جدای از این موضوع مسیحیان افغان خارج از کشور نیز از دست افراطیون هم امنیت ندارند. در ماه سپتامبر گذشته یک نوکیش افغان در مرکز رسیدگی به پناهندگان در نروژ با آب جوش و اسید مورد حمله قرار گرفت. مهاجمین به او گفتند که » اگر به اسلام برنگردی تو را خواهیم کشت.»

طبق گزارشات گروه آزادی مذهب بین الملل در وزارت امورخارجه ایالات متحده، آخرین کلیسای ساختمانی در افغانستان در ماه مارس سال 2010 ویران شد و دیگر حتا یک مدرسه مسیحی هم در این کشور وجود خارجی ندارد.

جامعه ای که شهروندانش از بدو تولد در خانواده هایی با اندیشه ها و مکاتب به شدت متعصبانه رشد کرده اند امروز با تحولی عمیق آنهم در باور و عقیده های مذهبی روبرو هستند و مقامات آگاه این کشور اعتراف می کنند که آئین مسیحیت نه تنها در میان جوانان بلکه در اقشار مختلف جامعه از جایگاه ویژه ای برخوردار شده و کلیساهای خانگی با رشد زیادی مواجه شده است.

رشد و گسترش مسیحیت نه تنها در بین اقشار عموم حتا این بار در میان نخبگان و چهره های شناخته شده سرزمین افغانستان نیز رواج یافته است. بر همین اساس پایگاه خبری افغان تلكس نیز با انتشار خبری در خصوص گرویدن برخی از اعضا پارلمان افغانستان به مسیحیت می نویسد: « ترویج و تبلیغ مسیحیت در سراسر کشور به شدت جریان دارد اما این اولین بار است کسانیکه خود را نمایندهء مردم افغانستان میدانند نه تنها «مرتد» شده و به مسیحیت می گرایند بلکه جهت ترویج و تبلیغ مسیحیت به سازمانهای مسیحی می پیوندند.»

به گفته گروه های مدافع حقوق بشر در سال های اخیر ، با وجود جفا ها حداقل دهها هزار نوکیش مسیحی در افغانستان زندگی می کنند.

 
 

 

ازادی مذهب و ازادی زنان افغانستان...
ما را در سایت ازادی مذهب و ازادی زنان افغانستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : maryamkhodadadio بازدید : 279 تاريخ : پنجشنبه 25 شهريور 1395 ساعت: 8:49