آنچه از خشونت علیه زنان افغانستان ی‌دانیم

ساخت وبلاگ

Image copyrightAPImage captionفرخنده ملکزداه، یک روز پیش از سال نو، به دست مردان خشمگینی که او را به آتش زدن قرآن متهم کرده بودند، زجرکش شد

سال ١٣٩٤ در افغانستان در حالی آغاز شد که قتل بی‌رحمانه فرخنده ملکزاده به دست گروهی از مردان خشمگین در مرکز کابل، این کشور را در شوک فرو برده بود.

داستان فرخنده که تنها یک روز پیش از سال نو به قتل رسیده بود، برای چندین هفته و ماه در سرخط خبرهای افغانستان بود و هم مردم و هم فعالان مدنی و حقوق بشر، روند بازداشت و محاکمه عاملان این زجرکشی بی‌سابقه را دنبال می‌کردند.

با آن هم فضایی که پس از قتل فرخنده در افغانستان به میان آمده بود، سبب نشد تا زنان دیگری در این کشور قربانی خشونت و تبعیض نشوند.

پایان ده سال تجاوز پدر به دختر

ماجرای ده سال تجاوز یک پدر افغان به دخترش از مواردی بود که سر و صدای بسیاری در سال ٩٤ به راه انداخت.

این دختر چندین بار در طول این سال‌ها از پدرش حامله شده بود و دو بچه هم از او داشت.

هرچند این ماجرا یک سال پیش از آن افشا و اولین جلسه دادگاه آن نیز برگزار شده بود اما صدور حکم نهایی، به دلیل عدم وجود مدارک و شواهد کافی در آن زمان، یک سال به تاخیر افتاد.

در اوایل ماه ثور (خرداد) امسال، دادگاه ابتدایی کابل، این مرد را به اشد مجازات، یعنی اعدام محکوم کرد.

با این حال تا هنوز این حکم اجرا نشده است.

'بریدن بینی افغان‌ها'

Image copyrightSOCIAL MEDIA

ریزه‌گل زنی بود از ساکنان فاریاب که در اواخر ماه جدی امسال، شوهرش پس از یک نزاع خانوادگی، بینی و قسمتی از لب بالایی او را با چاقو برید.

شوهر ریزه‌گل، آنطور که مسئولان محلی گفته‌اند، پس از این اقدام به مناطق زیر کنترل طالبان فرار کرد و تا هنوز بازداشت نشده است.

افغان‌ها، بخصوص کاربران شبکه‌های اجتماعی، واکنش تند و گسترده‌ای به این اتفاق نشان دادند، تا جایی که شماری از آنها بریده‌شدن بینی ریزه‌گل را به مثابه "بریده‌شدن بینی افغان‌ها" دانستند که اشاره‌ای بود به اصطلاح رایج "بینی‌بریدگی" در افغانستان که به معنای آبروریزی و خجالت‌زدگی است.

دختری که با تیشه پدر کشته شد

آن گونه که کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در گزارش شش‌ماهه اول سال ٩٤ خود در رابطه با خشونت علیه زنان گفته، آمار قتل‌های ناموسی در این شش‌ماه افزایش یافت.

از ١٩٠ مورد قتل زنان افغان در این مدت، ١٠١ مورد با توجیه حیثیتی-ناموسی صورت گرفته است.

یکی از این قتل‌های ناموسی که سر و صدای زیادی در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های افغانستان بپا کرد، کشته شدن یک دختر هجده ساله ساکن سمنگان، به دست پدرش، آن هم با ضربات تیشه بود.

پدر این دختر بازداشت شده و گفته که او را به دلیل "نافرمانی" کشته است.

اما آنگونه که در گزارش شش‌ماهه کمیسیون حقوق بشر افغانستان آمده است، برخلاف این مورد که قاتل پس از مدت کوتاهی به چنگ نیروهای امنیتی افتاد، از نزدیک به ٢٠٠ نفر از عاملان قتل زنان در این کشور، تنها ٥٩ نفر بازداشت شده‌اند و دیگران همچنان فراری هستند.

ازادی مذهب و ازادی زنان افغانستان...
ما را در سایت ازادی مذهب و ازادی زنان افغانستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : maryamkhodadadio بازدید : 305 تاريخ : پنجشنبه 25 شهريور 1395 ساعت: 8:49